28 maj 2014
19:00

Fagersta Södra

Referat: Hallstahammar SK - Fagersta Södra

Södra tog en mycket fin bortaseger på Onsdagskvällen då man slog hittills obesegrade Hallstahammar med 4-2 och tog därmed sin 3:e raka seger i 4:an.Södra tog tag i taktpinnen direkt och i den 2:a spelminuten var Johan Adamsson igenom men skottet tog i burgaveln. Södra fortsatte att pressa ett väldigt passivt och trögt Hallsta och gör också 0-1 i den 12:e minuten genom Wille Klasen och det var ett mycket vackert anfall som resulterade i mål, Artur och Johannes Körkkö väggade sig igenom och Artur slog ett fint inlägg som Wille mycket snyggt tog ner och placerade i bortre hörnet utan chans för målisen. Fagerstakillarna fortsätter att trumma på och gör också 0-2 i den 33:e minuten nu genom Emil Zoltek på passning utav Martin Metsomäki. 0-3 gör Zoltek i den 44:e minuten på en hörna då han helt fri kunde bredsida in Jönssons inlägg. Halvleken slutar med en klar 3-0 ledning för Södra där Hallsta hade väldigt svärt att skapa nåra farliga chanser.

I andra halvlek så så ser det ut som Södra har full koll på matchen men med 2 mål på 3 minuter mellan 66:e och 69:e minuten så är det plötsligt match igen. Det blev lite nerv igen men Hallstas lyftningar tog den eminenta backlinjen och målvakt Hagelin hand om. Istället så punkterar Emil Zoltek matchen när han gör sitt 3:e mål för kvällen efter att Johan Adamsson serverat honom mycket fint. Då går luften ur Hallsta, istället så är Södra nära att uttöka sin ledning när Robin PW mycket fint skruvar bollen i ribban på en frispark. Matchen slutar med en 4-2 seger för Fagersta Södra.

Det var en riktig lagseger där alla gjorde det bra men roligt var det att se junioren David Finn Andersson som fick hoppa in då Serge Kebbeh var avstängd. David gjorde en kanonmatch som hela backlinjen gjorde. En som verkligen har hittat formen är Fredrik frippe Eriksson som dominerar stort på mittfältet. Wille Klasen gör sin bästa match i Södratröjan, 1-0 målet som Wille gör är ett riktigt klassmål- Men till sist måste man ju nämna Emil Zoltek som gör 3 st baljor och närmar sig Johan Adamsson i skytteligan. Johan gjorde inga mål idag men oj vad backlinjen hade det jobbigt med honom. Nu ser vi verkligen fram mot matchen mot IFK Västerås på söndag.